Apple iPhone GYIK

Gyakran ismételt kérdések az iPhone telefonokról – olvasd el, mielőtt telefonálsz, hátha megoldja a gondod!

Apple iPhone gyakran ismételt kérdések

iPhone 3G és 3GS kivételével minden esetben szükséges a komplett modul cseréje. (iPhone 4, 4S 5, 5S, SE, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus) Az iPhone készülékek kijelzője meglehetősen sérülékeny, az 5, 5s, SE készülékek fém burkolata szokott megütődni annyira, hogy ennek következtében törik a kijelző. Iphone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, X, Xr, Xs, Xs Max készülékeknél a kijelző üvege magasabban van mint a műanyag oldalkeret, majd ezt öleli körbe a fém hátlap. Ezeknél a telefonoknál fokozottan sérülékeny a telefon oldalkerete illetve a kijelzője is. A legújabb szériánál (8, 8 Plus, X, Xs, Xr, Xs Max) a hátlapra is célszerű fokozottan vigyázni, mert az üveg csere rendkívül költséges, és egyenlőre kiforratlan technológia.

Várható javítási költség: 9.000 Ft-tól

Ha az alaplap nem sérült (szétszerelés után derül ki), akkor kijelző és érintőfelület cseréjével újra működni fog a telefon.

Várható javítási költség: 9.000 Ft-tól . (iPhone 4, 4S 5, 5S, SE, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus)

Ha a töltő adapter és a kábel működik, rendszercsatlakozót kell cserélni. A dock csatlakozón található még egyes készülékeknél a home gomb csatlakozója, mikrofon, antenna koax csatlakozás, csengőhangszóró érintkezői.
Lightning csatlakozójú készülékeknél érdemes kitakarítani az alsó csatlakozót, mert kosz szorulhat bele, amitől a csatlakozó rész nem illeszkedik rendesen, és a telefon nem vagy nehezen tölt.

Várható javítási költség: 7.900 Ft-tól

Valószínűleg az akkumulátor elhasználódott (1-2 év után normális jelenség). A cseréje megoldja a problémát, az üzemidő a régihez közeli lesz. A legtöbb esetben az akku csere megvárható. A töltés ugrálása utalhat hibás töltőkábelre, hibás töltőcsatlakozóra is.

Várható javítási költség: 6.500 Ft-tól

Elhasználódott, a benne lévő membrán tönkrement. A gombot ki kell cserélni. (iPhone 5s-től a gomb csere lehetséges, de a Touch ID nem fog működni a továbbiakban)
iPhone 7-től fizikailag már nem nyomógomb van a készülékekben, így annak cseréje nem lehetséges (nem fog működni a készülék megfelelően az új alkatrésszel.)

Várható javítási költség: 6000 Ft-tól

A sok nyomkodástól a külső Home gomb (színezett) pereme eltört, ezért nem megfelelő a tartása. Cseréje a porvédő gumival együtt javasolt. (iPhone 4, 4S, 5, 5C készülékek jellemző hibája)

Várható javítási költség: 4500 Ft-tól

Meghibásodott a némító pöcök, ki kell cserélni a hangerő gombokkal együtt.

Várható javítási költség: 9900Ft-tól

A rendszercsatlakozó modult kell kicserélni, abban található a mikrofon. A csere megoldja a problémát.

Várható javítási költség: 6500Ft-tól

A készülék hangszóróját ki kell cserélni, szerencsésebb esetben elegendő a hangszóró rács alapos takarítása is.

Várható javítási költség: 4500 Ft-tól

A bekapcsoló gomb membránja vagy a rajta lévő műanyag pöcök megsérült, elhasználódott. a membrán/szalagkábel cseréje megoldja a problémát.

Várható javítási költség: 7500 Ft-tól

Az iPhone készülékeknél az akkumulátor szinte teljesen közvetlen kapcsolatban van a külső hőmérséklettel (csak a fém hátlap áll a környezet és az akku között), ezért az akku gyengülése szinte azonnal jelentkezik hideg időben. Az akku gyengeségére utalhatnak az alábbi hibák is: akár 30-40%-nál kikapcsol a telefon, készenlétben fél nap alatt lemerül, hirtelen kikapcsol a telefon. Ha kikapcsolt hirtelen, és töltőre téve a készülék azonnal bekapcsol (5%-nál magasabb töltöttséget mutat), egyértelműen utalhat akku hibára.

Várható javítási költség: 6500 Ft-tól