Samsung telefon GYIK

Gyakran ismételt kérdések Samsung mobiltelefonokról – olvasd el, mielőtt telefonálsz, hátha megoldja a gondod!

Samsung telefon gyakran ismételt kérdések

A készülékben kijelzőt és/vagy érintőfelületet kell cserélni, esetleg komplett modult.

SuperAmoled paneleknél ez az összeg igen magas lehet az alkatrész komplexitása és a gyártási költségek miatt. (pl. Samsung S6, S6 edge, S7, S7 edge, S8/S9 széria, Note széria – összes készülék, újabb Galaxy A és J modellek)

Várható javítási költség: változó

Töltő csatlakozót kell kicserélni benne (Micro USB , Type-C). Néhány esetben töltőcsatlakozós szalagkábelt kell cserélni (Samsung A5 – 2015-2016, A3 – 2015-2016, S5-S6-S7-S8-S9 széria)

Várható javítási költség: 4500 Ft-tól

A töltőcsatlakozót ki kell cserélni. Leszakadt csatlakozó esetén, előfordulhat, hogy a készüléket nem fogja felismerni a számítógép, de tölteni még lehet. Néhány esetben töltőcsatlakozós szalagkábelt kell cserélni (Samsung A5 – 2015-2016, A3 – 2015-2016, S5-S6-S7-S8-S9 széria)

Várható javítási költség: 4500 Ft-tól

A készülék mikrofonja meghibásodott, ki kell cserélni. Egyre több esetben kell töltőcsatlakozós szalagkábelt cserélni a mikrofon cseréjéhez is. pl. Samsung Galaxy S5-től az összes S szériás telefon. A javítások esetenként együtt járnak a készülék kijelzőjének vagy hátlapjának ragasztásával, melynek pár órás száradási ideje is van.

Várható javítási költség: 6000 Ft-tól

Mikrofont (Mikrofonos szalagkábelt) ki kell cserélni. Egyre több esetben kell töltőcsatlakozós szalagkábelt cserélni a mikrofon cseréjéhez is. pl. Samsung Galaxy S5-től az összes S szériás telefon. A javítások esetenként együtt járnak a készülék kijelzőjének vagy hátlapjának ragasztásával, melynek pár órás száradási ideje is van.

Várható javítási költség: 6000 Ft-tól

A hangerő állító gombok meghibásodtak, gomb csere, esetleg komplett szalagkábelt kell cserélni. Ha a külső burkolatban található gombok nyomódtak meg, akkor a külső gombok cseréje is megoldás lehet.

Várható javítási költség: 4500 Ft-tól

A bekapcsoló/kikapcsoló gomb meghibásodott, a gomb vagy szalagkábel cseréje megoldja a problémát.

Várható javítási költség: 6000 Ft-tól

A közelség érzékelő meghibásodott (Proximity Sensor). Okozhatja szenzorhiba, fólia hiba, esetleg valamilyen felületi sérülés a telefon üveglapján.