5 tipp amivel felgyorsíthatja androidos telefonját

Amikor megvásárolta androidos készülékét és először bekapcsolta, bizonyára sokkal gyorsabban működött, mint most. Nincs ok azonban aggodalomra, hiszen a telefonok lassulása természetes jelenség. Alábbi cikkünkben összegyűjtöttük a legjobb módszereket, amivel fel lehet gyorsítani őket.

  1. Azonosítsuk a probléma okát

Az első és legfontosabb teendőnk, hogy rájöjjünk mi lassítja a telefonunkat; egy alkalmazás, vagy akár több? Vagy akár magával a rendszerrel van gond? A Qualcomm által készített Trepn Profiler alkalmazással valós idejű adatokat kaphatunk a processzor teljesítményéről, valamint a hálózati forgalomról, és a memóriahasználatról is. Segítségével azt is kideríthetjük, hogy melyik alkalmazás, mennyire használja a telefon erőforrásait.

  1. Szabadítsunk fel tárhelyet

Nem is gondolnánk, hogy a sok felhalmozott kép és fájl a telefonon mennyi helyet foglal, és ez mennyire lassíthatja a telefont. A tárhelyterületre vonatkozó adatokat a telefonbeállításoknál kell keresnünk. A legtöbb telefon már képes intelligens tisztításra, amivel az összes fontos fájlt megtarthatjuk, és csak a szükségteleneket törli. Képeinket azonban érdemes a tisztítás előtt felhőtárhelyre menteni (pl.: Google Drive, OneDrive, Dropbox) ahol biztonságban tárolhatjuk azokat.

  1. Használjunk kevesebb widgetet

A telefonunk kezdőképernyőjén található alapvető időjárás, óra, email és kereső widgetnél többet nem érdemes használni, mivel ezek is nagymértékben lassíthatják a telefont. Ha van olyan widget a telefonján amit nem használ, akkor azt mindenképp kapcsolja ki.

  1. Állítsuk le vagy tegyük energiatakarékos üzemmódba a nem használt appokat

A legtöbb telefonon található beépített karbantartó alkalmazás, amivel az aktívan hetekig nem használt alkalmazások energiatakarékos üzemmódba kerülnek automatikusan, így a háttérben nem tudják lassítani a telefont. Ha nincs ilyen app, akkor manuálisan kell megoldanunk. Lépjünk be a telefon beállításainál abba a menüpontba, ahol az összes alkalmazást láthatjuk, majd válasszuk ki azt amelyiket energiatakarékos állapotba szeretnénk tenni. Az itt megjelenő beállításoknál le is állíthatjuk a túl sok erőforrást használó alkalmazásokat.

  1.  Indítsuk újra a telefont

A legegyszerűbb és leggyorsabb módja a telefon felgyorsításának az újraindítás. Éppen ezért érdemes hetente egyszer újraindítani. Ezzel megtisztíthatjuk a gyorsítótárat, bezárhatjuk a felesleges háttérben futó folyamatokat.