A kínai telefont szabad megvenni? Mégis mit nevezünk kínai telefonnak?

A kínai telefon jelzőt manapság negatív értelemben használják az emberek  (némiképp érthető módon). Hogy mégis mit nevezünk kínai telefonnak, és melyiket szabad megvenni, az hamarosan kiderül.

Megvenni bármelyiket szabad. Viszont van amit nem ajánlott. Attól, hogy egy készüléket fizikailag itthonról sikerül megvásárolni, egyáltalán nem biztos, hogy lesz hozzá egy akku vagy bármilyen egyéb alkatrész (itt a védőfóliákról és a tokokról nem is beszélve).

Azok amelyeket fokozottan ajánlott elkerülni, jellemzően kínából vagy magánszemélyektől kerülnek elő itthon. A fantázianevük kisértetiesen hasonlít valamely nevesebb márka egyes típusaira (pl. P50 Pro 5G, S11). Esetleg teljesen névtelen eszköz, egyszerűen csak Smart Phone. (Esetleg a nevének része a képzeletbeli specifikációja: 256/12GB,16GB RAM). Áruk meglepően kedvező, de konkrétan semmit sem kapunk még azért a kevés pénzért sem. Gyenge hardver, gyenge kijelző, több kamera esetén valószínűleg egy kamerát kivéve az összes többi csak játék kamera. (igen, láttam már ilyet, műanyag lapok voltak ragasztva a kamera üveg elé). Az 5G-t, de még a 4G-t, rossz esetben a 3G-t is elfelejthetjük. Ezeket a telefonokat érdemes messziről elkerülni, sajnos alkatrész nincs hozzájuk, de ami mégis lenne, biztos, hogy a javítás drágább lenne, mint a készülék értéke.

A fenntartásokkal megvásárolható készülékek közé tartoznak azok a kínai telefonok, melyek felépítettek már maguknak némi bizalmat a vásárlókban. Gondolok itt egy Wiko, Vernee, Doogee, Oukitel, Elephone, Blackview, CAT (igen, ide tartozik a Caterpillar is)  márkákra. Ugyan alkatrész itt sincsen mindne márkához, de egy részük hivatalosan is forgalomba került itthon, így legalább garancia időn belül van lehetőségünk a kijavíttatásra. Legjobban talán egy Doogee áll a felsorolt készülékek közül, ezekhez ugyanis kijelzőt, akkut és belső alkatrészeket is lehet kapni, tehát közel olyan az alkatrész ellátottságuk mint egy befutott márkáé.

Az abszolút ajánlott kategóriába a már ismert márkákat sorolnánk, mint a Huawei, Xiaomi, mostmár a Nokia is ide tartozik és a(z) OnePlus is. Ezekhez a telefonokhoz szinte korlátozás nélkül elérhetőek gyári és utángyárott alkatrészek is. Jelentős részük kapható hivatalos forgalmazóknál vagy szolgáltatóknál is.

Szervizünk a megvásárolható és ajánlott kategóriába tartozó készülékek jenetős részét tudja javítani, de ha alkatrészt mégsem tudunk beszerezni, vagy az elkerülendő kategóriából sikerült kifogni egy készüléket, de a javítani kívánt alkatrész már megvan, úgy vállaljuk a készülékek javítását hozott alkatrészekkel is.
Szervizünk elérhetőségét megtalálod a jobb felső sarkoban a “kapcsolat” menüpont alatt vagy a nagy zöld ” ingyens bevizsgálás” gombra kattintva.

Kínai telefonokkal kapcsolatosan weboldalunk szerviz részlegében találsz több infót!