A Samsung Galaxy S9 újdonságai

Szokás szerint idén is sok előzetes pletykát és kiszivárgott információt lehetett hallani a Samsung legújabb csúcskészülékéről. Azt is tudni lehetett jó előre, hogy az S9 drágább lesz a korábbi verzióknál. De vajon megéri az árát?

Egy felturbózott Galaxy S8

Hamar bebizonyosodott a Samsung látványos bemutatóján, hogy új telefonjuk külsőre alig különbözik az 1 évvel korábban bemutatott S8-tól, aminek az volt a leglátványosabb újítása, hogy a kijelzőnek nem volt kerete. Azért így is történt némi változtatás, hiszen hallgatva a rajongókra és kritikusokra, az ujjlenyomat-olvasó ezúttal a hátlap közepére került, így sokkal könnyebb és kényelmesebb elérni.

Nagyobb fejlesztés történt kamera terén, hiszen a hátlapon található 12 MP-es duál kamera minden eddiginél jobb képeket tud készíteni a félhomályban, vagy akár rendkívül rossz fényviszonyok mellett is. A Sony vadonatúj telefonjaihoz hasonlóan a Samsung Galaxy S9-ben is megtalálható a szuperlassítás funkció, annyival többet nyújtva, hogy a szenzor és algoritmus automatikusan képes észlelni a mozgást, így a megfelelő pillanatnál tudja alkalmazni a lassítást.

A kamera applikáció pedig beépített fordító funkcióval gazdagodott, így valós időben tudunk majd vele fordítani szövegeket, emellett pedig olyan AR móddal is felszerelték, amivel plusz információkat tud kivetíteni a kijelzőre a telefon. Természetesen nem hiányozhatnak az animojik sem, amik szinte teljesen ugyanúgy működnek, ahogy azt az iPhone X-ben is láthattuk.

Az eddigi legdrágább Samsung telefon

Üzleti telefonnak is kiváló az S9, hiszen egy kiváló PC-vé alakíthatjuk a DeX dokkoló segítségével, de a személyes adatok védelme is nagyobb hangsúlyt kapott. A Knox alkalmazásnak köszönhetően még komplexebb biztonsági megoldásokkal tudjuk védeni a telefonunkat (például akár írisz szkennelés és pin kód kombinációjával). Az ígéretek szerint ráadásul a telefon 4 évig biztosan megkapja a biztonsági frissítéseket, így nem kell attól tartani, hogy hamar elavulttá válik a készülék. Ez különösen pozitív hír annak fényében, hogy a Samsung Galaxy S9 a legdrágább Samsung telefon.

A S9 tehát mindent tud, amit a riválisok legfrissebb csúcskészülékei, sőt, egyes tesztek szerint még túl is szárnyalja azokat teljesítmény tekintetében. Kérdés azonban, hogy az S9 280.000 Ft-os, míg az S9 Plus 300.000 Ft-os árát mennyire sokallják majd a vásárlók.