Foltok a kamerában? Mitől ad hibás képet a kamera ?

Előveszed a telefonodat, fotózol egyet, kettőt, sokat. Otthon megnézed a képeket, és valami nem jó. Foltok vannak a képen, főleg a világos részeknél látszik. Körkörös sötétebb ívek, néhány halvány és sötétebb pont is van benne. A kamera valamiért nem az igazi?

 

Mi okozhatja a foltokat a kamerában?

Jellemzően valamilyen fizikai behatás áll a háttérben: Leesett a telefon, folyadékot kapott, sérült vagy törött a kamera előtti üveg.

Milyen megoldást javaslunk?

Amennyiben a a kameraüveg törött, de még nincsenek foltok a kamerán, javasoljuk, hogy ragaszd le átmenetileg valamilyen átlátszó ragasztószalaggal. Ez egyrészt nem engedi a port bejutni a lencseszerkezetbe – nem lesznek benne ilyen foltok- másrészt az apró szilánkok amik leválnak az üvegről, nem jutnak be a kamera mechanikájába. Ennél az esetnél később csak a kamera üveget kell kicserélni.

A sértetlen, de nem fókuszáló kamera (homályos képet ad) valamilyen esés következtében sérülhetett meg. Nem biztos, hogy a hiba azonnal jelentkezik egy esést követően (jelentkezhet később is). Ugyan ez állhat egy másik eset mögött is, mikor a kamera nem ad képet, fekete marad, és hajlamos belefagyni a készülék a kameraindításba is. Amennyiben ilyen vagy ehhez hasonló tünetet tapasztalsz a kamerádon, úgy célszerű elhoznod egy kamera cserére.

A már törött kameraüveg és foltos, homályos kamera esetén nincs más megoldás, mint mind a két alkatrész cseréje. Mi erre is tudunk megoldást nyújtani neked. Kamerát és azt azt védő üveget Apple iPhone, Samsung, Huawei, Xiaomi, LG, Meizu készülékek szinte minden modelljére tudunk nyújtani.

Hogyan előzhetem meg?

A kamera üvegének törését leginkább egy tokkal, aminek védőpereme van a kamera körül. A beragadó mechanika egyes esetekben elkerülhetetlen, óvatos kocogtatással néha még helyreállítható a kamera működése, ám végleges megoldást a csere nyújt.

Bármelyik hiba is jelentkezzen nálad, a telefon-szerviz.hu áll rendelkezésedre a javításban!