Gyakori Samsung Galaxy S8 problémák és megoldásuk

Az egyik legnépszerűbb Samsung telefon a Samsung Galaxy S8 , mely már teljes képernyős kijelzővel rendelkezik. Ez egy nagyszerű telefon, ami ugyanakkor nem olcsó, éppen ezért minden jogod megvan hozzá, hogy a lehető legtökéletesebben működjön. Sajnos azonban ez a készülék sem mentes bizonyos problémáktól, melyek rendszeresen előjönnek a felhasználóknál megfelelő használat esetén is. 

Nedvesség a töltőcsatlakozóban 

A Samsung Galaxy S8 alapvetően vízálló, azonban ha nedvesség éri a telefont akkor előfordulhat, hogy a töltőcsatlakozóba víz jut, ami miatt nem tudjuk tölteni a telefont. Nem kell azonban kétségbe esni, a telefon nem romlott el, ez csupán egy biztonsági intézkedés. Érdemes ilyen esetben pár órát hagyni száradni, vagy száraz papírzsebkendő sarkát a töltőcsatlakozóba dugni, mellyel felitatható a nedvesség. Ha biztosak vagyunk benne, hogy megszáradt a telefon és még így sem tölt, akkor egy újraindítás is segíthet. Ha ezek után sem oldódik meg a probléma, hozd el mielőbb telefon szervizünkbe

Túl gyakran kell tölteni a telefont

Sok S8 felhasználó panaszkodott arra, hogy telefonjukat átlagos használat mellett is gyakran kell tölteni. Különösen az Android 8-as verziójú készülékek érintettek. 

Egyik jó megoldás lehet, ha lefuttatjuk a Samsung saját “Eszköz karbantartása” szoftverét, valamint megnézzük, hogy melyek azok az alkalmazások, amik nagyon fogyasztják az akkumulátort. Ezek érdemes energiatakarékos módba tenni. Szintén sokat segíthet, ha újraindítjuk a telefont, vagy töröljük a telefon gyorsítótárát. A hangosítás és a bixby gombok együttes megnyomásával tudjuk elérni. Addig nyomjuk a gombokat, amíg megjelenik az Android logó. Itt ki tudjuk választani a megjelenő menüben  a wipe cache partition menüpontot, majd a bekapcsolás gombbal tudjuk aktiválni. 

Váratlan újraindulások

Sokan jelezték, hogy az S8 sokszor minden ok nélkül újraindul. Van akinél naponta többször is előfordul. Ezt gyakran az elavult szoftver okozhatja. Ellenőrizzük, hogy Android rendszerünk a legfrissebb-e, és mindenképp frissítsük ha nem! Érdemes törölni a telefon gyorsítótárát is (a fentebb említett módon), ha a frissítés után is jelentkezik a hiba. Legvégső esetben egy factory reset is szóba jöhet, ezzel azonban sajnos törlődni fog telefonunk összes adata. Ha szeretnéd előtte kimenteni adataidat, de nem tudod hogyan kellene, segítünk