Gyorsan lemerítik telefonját a közösségi média alkalmazások? Van megoldás!

Bizonyára sokak számára ismerős a probléma, hogy a Facebookozástól, Messengerezéstől szinte egy szempillantás alatt lemerül a telefon. Természetesen sokak számára nem megoldás ezek törlése, ezért összeszedtük, hogy milyen trükkökkel lehet elérni, hogy kevésbé merítsék a telefont.

Mely alkalmazások merítik a telefont?

Szerencsére elég könnyedén beazonosíthatjuk, hogy melyek azok az alkalmazások amik nagyon energiaigényesek. Ezt az alkalmazás használatához szükséges funkciók mellett okozhatja a hibás működés, vagy rossz beállítás egyaránt. Keressük meg a telefonon az akkumulátorra vonatkozó beállításokat, a legtöbb típusnál itt találhatjuk azokat az alkalmazásokat, amik nagymértékben merítik a telefont (legtöbbször ez nem meglepő módon a Facebook, vagy valamelyik hozzá tartozó alkalmazás).

Nem használja sokat a közösségi média alkalmazásokat?

Az Instagram, Facebook, Messenger és társaik akkor is használják a telefon erőforrásait, ha azok épp nincsenek használatban. A folyamatos fejlesztések miatt az is elképzelhető, hogy egy alkalmazás olyan funkciókkal gazdagszik, melyektől még gyorsabban merül az akkumulátor. Jó példa erre a Messenger, melyet a Facebook olyan funkciókkal tömött tele, amik miatt az alkalmazás nem bánik túl finoman a telefonok akkumulátorával. Így ha korábban nem merítette olyan gyorsan egy-egy ilyen alkalmazás a telefont, akkor elképzelhető, hogy most már igen.

Javaslatok a hosszabb üzemidőhöz:

  • Kapcsolja be a telefon adattakarékos üzemmódját, vagy kapcsolja ki, hogy egyes alkalmazások a háttérben adatokat küldhessenek, illetve fogadhassanak
  • Kapcsolja ki az automatikus fényerő funkciót és állítsa alacsonyabbra
  • Kapcsolja ki a helymeghatározás funkciót
  • Állítsa le a folyamatosan háttérben futó alkalmazásokat

Ha az akkumulátor továbbra is túl gyorsan lemerül, vagy furcsán működik, akkor mielőbb hozza el budapesti telefon szervizünkbe!