Használt telefont vennél? Ezeket ellenőrizd!

Semmi rossz nincs abban, ha használt telefont tervezel venni, azonban nem árt elővigyázatosnak lenni. Mik azok a szempontok, amik alapján eldönthető, hogy egy használt telefont érdemes-e megvenni, vagy sem? A legfontosabbakat gyűjtöttük össze az alábbi cikkben.

  1. Megjelenés

Először is ellenőrizzük le, hogy látható-e rajta komolyabb sérülés, vagy bármi olyan külsérelmi nyom, ami problémát eredményezhet a működésben. Természetesen ne várjunk teljesen karcmentes külsőt, ezek egy használt telefonnál elmaradhatatlanok.  Ha azonban az apróbb sérülések, karcolások miatt a telefon kora jóval többnek tűnik, mint amennyit az eladó állít, akkor már nem biztos, hogy érdemes megvenni. Különösen igaz ez, ha a legtöbb karcolás a kijelzőn található, vagy ha a gombokat nehéz benyomni, és nem működnek megfelelően.

  1. Sebesség

A sebesség talán a legfontosabb amikor használt telefont veszünk. Ezt könnyen felmérhetjük ha elindítunk néhány alkalmazást, vagy ha lapozunk az alkalmazások között. Ha a telefon vissza lett állapotba gyári alapállapotba, és még így is lassúnak tűnik, akkor elképzelhető, hogy valamilyen meghibásodás okozza a lassúságot.

  1. Eredetiség

Érdemes megnézni, hogy valóban eredeti márkájú készülékkel van-e dolgunk, vagy valamilyen olcsó utánzattal. Sajnos ma már rengeteg olyan utánzat van a piacon, amik szinte tökéletesen hasonlítanak a márkás változatukra, ugyanakkor általában gyenge teljesítménnyel rendelkeznek. Szintén probléma, hogy rengeteg lopott készülék is terjed a piacon, éppen ezért rendkívül fontos, hogy úgy vegyünk használt telefont, hogy annak elkértük eredeti számláját és dobozát. A számlán mindenképp ellenőrizzük, hogy van-e rajta pecsét.

  1. Ár

Természetesen minden eladó szeretné a legtöbbet elkérni a használt telefonjáért, nem árt azonban az alábbi szempontokat figyelembe venni, amik az árat jelentősen befolyásolják:

  • a telefon kora
  • még forgalomban van-e a telefon (ha igen, az ár magasabb lehet)
  • van-e még garancia rajta
  • bármilyen külső vagy belső sérülés

Megvettél egy használt telefont és most derültek ki a hibái? Hozd el telefon szervizünkbe, megnézzük!