Hibásan működik a Samsung Galaxy A40 telefonod? Írjuk a megoldást!

Méltán népszerű készülék a mai napig a Galaxy A szériájának egyik középkategóriás készüléke, az A40-es. Jó ár-érték arányával és mai szemmel nézve kompakt méretével sok felhasználó kedvence lett. Köszönhető ez a 15 Wattos gyorstöltésnek, a dupla kamerának, a type-c csatlakozásnak valamint a műanyag hátlapnak. (igen, nem törik! Igaz ez az új generációs A széria összes tagjára: A10, A20e, A30, A40, A41, A50, A51, A70, A71 modellekre is!).

Tekintsük át, hogy milyen jellemző meghibásodásokkal találkozhat egy Galaxy A40 telefon tulajdonosa, és milyen megoldások léteznek a hibák elhárítására:

Sok felhasználó találkozhat A40-es készülékében kamera fókusz hibával. Ez azt jelenti, hogy a normál látószögű kamera homályos képet ad, nem talál fókuszt, esetleg nem is próbál fókuszálni.

Megoldás lehet, a készülék hátának, kamera felőli részének óvatos megütögetése (ez a “házi” megoldás jól jöhet még a Galaxy S8, S8+, S9, S9+ tulajdonosoknak is). Amennyiben ez nem segít vagy nem hoz hosszútávú eredményt, úgy a kamera modult cserélni kell. Az ehhez tartozó ingyenes átvizsgálást szervizünkben kérheted!

A Galaxy A40 kameramodult pár kattintással az alábbi linken megrendelheted, sőt az alkatrész beépítését is kérheted szervizünktől:

A leejtésektől és a külső behatásoktól függetlenül előfordulhat, hogy a telefon akár egyik pillanatról a másikra nem tölt.

Talán ez a hiba érinti a legtöbb A40 telefon tulajdonosát, a hibának több oka is lehet. Okozhatja ezt a töltőpanel meghibásodása, a töltőnapel fő átvezető kábelének meghibásodása valamint ezeknek az alkatrészeknek a fődarab (alaplap) felőli csatlakozó hibája. A töltőpanel valamint az átvezető kábel hibát szervizünkben néhány óra alatt tudjuk javítani, mely előtt az ingyenes átvizsgálás szintén kérhető. Az alaplapi csatlakozás javítása komplexebb feladat, ez akár 1-2 munakanapot is igénybe vehet.

Amennyiben az átvezető kábel az A40-esben jó, úgy elegendő a töltőcsatlakozót cserélni. Pár kattintással megrendelhető az alkatrész, beépítésben szervizük tud segítei:

Idővel minden A40 telefon gazdája tapasztalhatja, hogy a telefon üzemideje csökken. Napi használat során a kapacitásvesztés nem szembetűnő, de mint minden akkumulátor, a Samsung A40-ben lévő akku is idővel veszíthet a kapacitásából. Ez az idő főként a felhasználótól függ. Lehet másfél év, de akár három év is, mire az akku kapacitása a kritikus szintet eléri.

A fő jel, hogy gyengül az akku, hogy nem bír ki a telefon egy napi használatot. Intő jel lehet még a hátlap púposodása, mely károsíthatja a készülékben lévő átvezető kábeleket is. Ez nem jár feltétlenül magas kapacitás vesztéssel, de mindenképp veszélyes a telefon további használata. Az A40-esben lévő akkut pár óra alatt újra tudjuk cserélni szervizünkben.

Ha gyenge már az A40 akkuja, javasoljuk a cserét. Az akkut akár az alkatrész házhozszállításával, akár személyes átvétellel pár kattintással megrendelheted. Kérheted szervizünk segítsését a beépítesben:

Viszonylag kevés számban, de előfordul, hogy a nagyobb hidegben egyes A40 tulajdonosok szembesülnek egy érdekes hibával. A kijelző nem ad képet, vagy csak vibráló képet ad. Ez a hiba a telefonban törés, egyéb külső behatás nélkül is jelentkezhet.

A meghibásodás minden esetben az A40-ben lévő Superamoled kijelző hibája. Előjel nélkül, hidegben történő használat alatt jelentkezik a hiba. Érdekessége, hogy ha a panel újra felmelegszik szobahőmérsekletre, a kijelzés vissza tér. A hibára utalhat, ha egyre sűrűbben történik meg. Szervizünkben pár óra alatt tudjuk cserélni a kijelzőt.

Itt pár kattintással megrendelhető az gyári kijelző a Galaxy A40-es telefonhoz:

Van esetleg olyan kérdés amire nem kaptál választ? Az oldal tetején jobb oldalt tudsz nekünk üzenetet írni, vagy ide kattintva.