HTC U11 telefont használsz? Mutatjuk milyen hibákra készülhetsz!

A HTC U11 2017-es megjelenése óta töretlen sikernek örvend a HTC fanatikusok körében. A benne dolgozó hardver a mai napig megállja a helyét, sőt, ujjlenyomatolvasó, type-c csatlakozó, gyorstöltés, kiváló minőségű kamera is helyet kapott a készülékben. Lássuk, milyen meghibásodásokra érdemes számítani:

Az ujjlenyomat olvasó nem reagál, mintha nem is lenne a készülékben. 

A HTC U11-ben lévő szenzor külön cserélhető, ám egy átvizsgálást előtte szükséges végezni a töltőpanelen. Ha nincs folyadék nyom vagy csatlakozási hiba, sajnos a kijelzőt is le kell szedni a szenzor cseréjéhez. Szervizünkben ezt a javítást ingyenes átvizsgálást követően 1 munkanap alatt elvégezzük.

Idővel minden U11 tulajdonos tapasztalja, hogy telefonja üzemideje csökken, esetenként akár 20-30% körüli töltöttségnél hajlamos kikapcsolni. Az akkut legjobban úgy lehet teszteni, ha elindítunk egy videófelvételt bekapcsolt vakuval. Ha a telefon 2-3 perces felvételt követően nem kapcsol ki, akkor az akku teljesítménye rendben van.

Mit örténik, ha váratlanul leáll videózás közben? Esetleg a videózás alatt akár 10-15%-ot csökken az akku töltöttsége? Az akku megérett a cserére. Sok esetben tesztelés nélkül is megállapítható az akku csere szükségessége. egy 2-3 éves készüléknél az akku teljesítménye csökken már annyit, hogy érezhető legyen a rendelkezési időben bekövetkező különbség az újkori értékhez képest. Annyi a teendő, hogy a telefont szervizünkbe kell hozni, ahol új akkumulátort teszünk bele. A javítás 1 munkanapon belül elkészül.

Sok U11 tulajdonos tapasztalhatja, hogy a készüléke mikrofonja nem jó, csak kihangosított állapotban hallja a másik fél.

Ebben az esetben a készülék töltőpaneljét szükséges kicserélni. Jó hír, hogy a cserével nem csak a mikrofonokat cseréljük a töltőpanelen, hanem a type-c töltőcsatlakozót is. Így, ha ezzel is gond volt, a csatlakozó hiba is megszűnik. A javítást szervizünkben 1 munkanapon belül elvégezzük.

A telefon töltésekor előfordul, hogy “csak” töltést ír ki a telefon, de gyorstöltést nem. Ezután a következő hibajelenség a töltés teljes megszűnése lehet, amennyiben a hibát nem orvosoljuk.

A type-c csatlakozóba nagyon könnyen beragad akár papírzsebkendő darab, akár “zsebszösz”, ezek hozzájárulthatnak a györstöltés megszűnéséhez. Amennyiben a csatlakozó nem koszos, a töltőnyelvben lévő szálak sérülhettek meg, amit az egész töltőpanel cseréjével lehet javítani. A töltőpanel cseréjét szervizünkben egy munkanapon belül megjavítjuk ingyenes átvizsgálást követően.

Az U11 tulajdonosok folyamatosan halkuló vagy teljesen elsüketült csengőhangszóró hibával is találkozhatnak. Komolyabb hibát nem okoz, amennyiben nem ázott be a készülék, de mindenképp zavaró.

Ebben az esetben az U11 sztereó hangszóró párjának alsó fele, ami a csörgésért felel, itt szól a kihangosított telefonbeszélgetés, valamint a zenék egyik csatornája. Az elhalkult hangszórót sok esetben egy takarítással, akár szétszedés nélkül orvosolhatjuk, akár házilag. Amennyiben teljesen elhallgatott a csengőhangszóró, lehet baj magával a hangszóró modullal, az alsó (töltő) panellel, valamint az átvezető kábellel. A hibát ingyenes átvizsgálást követően 1 munkanapon belül tudjuk javítani szervizünkben.

Hajlamos az U11 kamerája akár egyik percről a másikra meghibásodni. A hiba jelentkezhet sötét képernyővel, amikor a szoftver lefagy vagy kilép a kamerából. Jelentkezhet előjelként, hogy nem fókuszál a kamera, majd fokozatosan megy tönkre.

Az U11-ben egy kiváló minőségű szenzor kapott helyet, ezért érdemes foglalkozni a hibákkal. Mind két esetben a kameramodult kell kicserélni a telefonban. A javítást egy munkanapon belül tudjuk elvégezni, ingyenes átvizsgálást követően.

Nem találtál választ a kérdésedre? Más HTC modellel van problémád? Írj nekünk üzenetet oldalunk jobb felső sarkában található zöld “ingyenes bevizsgálás” dobozban!