Huawei P20 gyakori problémák és megoldásuk

A Huawei P20 egy kiváló telefon, sajnos azonban ahogy az még a legjobb csúcskészülékeknél is lenni szokott, előfordulnak furcsa hibák, problémák. Az alábbiakban néhány különösen gyakori furcsaságot emelünk ki, és lehetséges megoldásokat is adunk. 

Ok nélküli újraindulások

Különösen bosszantó probléma a Huawei P20 esetében az időközönként előforduló, váratlan újraindulás. Furcsa módon ez elég sok Androidos operációs rendszert érint, egyes beszámolók szerint leggyakrabban akkor történik, amikor a felhasználó Youtube videókat néz, vagy a böngészőt használja. Az egyik leghatásosabb megoldás erre a telefon gyorsítótárának kiürítése. Előfordulhat, hogy egy alkalmazás okozza a hibát, ezért mindenképp próbáljuk meg azt is, hogy megoldódik-e a probléma, ha újraindítjuk a telefont. 

A mikrofon nem mindig működik telefonálásnál

Szerencsére nem túl gyakori problémáról van szó, ugyanakkor így is meglehetősen zavaró hiba a Huawei P20-nál, amikor telefonálás közben egyszerűen nem működik a mikrofon. Ez a jelenség akkor is előfordulhat, ha éppen videót szeretnénk rögzíteni. Beszámolók szerint általában megoldódik a hiba, ha újraindítjuk a telefont, vagy ha töröljük, majd újratelepítjük azokat az alkalmazásokat melyek a mikrofont használják.

Nem működik a gyorstöltés funkció

A gyorstöltés funkcióval akár 90 perc alatt teljesen feltölthető a P20 akksija, ugyanakkor néha előfordul, hogy nem működik. Mi lehet a probléma oka? Ha ellenőriztük, hogy megfelelően van csatlakoztatva a kábel, akkor nézzük át a telefont, hogy van-e rajta esetleg sérülés. Nedvesség miatt is előfordulhat a hiba, ezért várjunk pár órát, ha korábban víz érte a telefont. Ha ez sem segít, javasoljuk, hogy mielőbb hozd el telefon szervizünkbe, ahol megvizsgáljuk és szakszerűen meg is javítjuk telefon szervizünkben, akár 1 napon belül!