Itt a nyár – hogyan védjük meg telefonunkat a túlhevüléstől?

Habár még csak május van, mégis úgy érezhetjük mintha már a nyár legvadabb hónapjaiban lennénk. Nem csak saját szervezetünkre, hanem telefonunkra is fontos odafigyelni a hőségben! Ha nem vigyázunk a nagy melegben ugyanis telefonunk is meghibásodhat, éppen ezért az alábbiakban összegyűjtöttük a leghasznosabb tippeket, amikkel elkerülhető a telefon károsodása.

  •  Kerüljük a tűző napot

Kényelmes mindig könnyedén elérhető helyen tartani a telefont, például az asztalon ha egy szabadtéri étteremben ebédelünk, azonban mindig figyeljünk oda, hogy ne hagyjuk a telefont a napon. A telefon nem tudja elvezetni a hőt ebben az esetben, és ez komoly károsodást okozhat. A legkönnyebben úgy védhetjük meg a telefonunkat, ha közvetlen hőforrástól valamint a tűző naptól távol tartjuk.

  • Nem használt alkalmazások leállítása, fényerő csökkentése

Ezek az alkalmazások a háttérben futva folyamatosan merítik az akkumulátort ráadásul működésük miatt a készülék több hőt termel. Javasolt átnézni és eltávolítani minden olyan alkalmazást, ami felesleges. Szintén sok hőt termelhet ha túl magasra van állítva a fényerő. Érdemes kikapcsolni az automatikus fényerő funkciót, és manuálisan kisebbre állítani. Tükröződésgátló-fólia segítségével akár napsütésben is jó látható a kijelző alacsony fényerő mellett.

  • Tok eltávolítása

A telefonok túlmelegedését a védelmükre szolgáló tokok is okozhatják, ha nem engedik a készülék szellőzését. A tok eltávolítása után a telefon hőleadása lényegesen javul, hiszen a legújabb telefonokat már úgy tervezik, hogy nyáron ne okozzon gondot a magas (még nem extrém) hőmérséklet. Mindenképp tartsuk szem előtt, hogy a hirtelen hőmérsékletváltozás is károsíthatja a telefont, ezért amennyiben a telefon túlmelegedett, semmiképp se tegyük például hűtőszekrénybe, vagy mélyhűtőbe!