Milyen esetekben érdemes inkább megjavíttatni egy telefont, mint lecserélni?

Önnel is előfordult már, hogy telefonja elromlott, például azért mert leesett, vagy mert beázott? Ne rohanjon új telefont vásárolni, szerencsére a legtöbb esetben a tönkrement készülék megjavítható, amivel Ön jelentősen jobban jár, mint ha pénzt adna egy vadonatúj telefonért. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legggyakoribb problémákat, amik miatt sokan úgy döntenek, hogy lecserélik hibás telefonjukat, ahelyett, hogy inkább spórolnának a javítással jelentős összegeket.

Repedt, törött kijelző

Épp a tökéletes szelfit készítette amikor telefonját elejtette és annak kijelzője csúnyán megsérült? A probléma gyakoribb mint gondolná! Szerencsére van megoldás, ugyanis a kijelzőt a legtöbb esetben teljesen ki lehet cserélni, mégpedig olcsón. Így egyrészt nem kell vesződni a telefonon található adatok átmentésével egy új telefonra, ráadásul jelentősen olcsóbban megúszhatjuk, mint ha egy teljesen újat vásárolnánk.

Tipp: Üveg kijelzővédő fóliával a legtöbb esetben hatékonyan megvédhetjük a kijelzőt. Telefon szervizünkben érintőkijelző cseréje esetén ajándék ajándék védőfóliát teszünk készülékére! Ráadásul az üvegfóliát 1000 Ft-tal olcsóbban adjuk a normál árnál kijelző és érintőcsere esetén.

Túl gyorsan merül a telefon

Rendkívül sokféle oka lehet annak, hogy a telefon túl gyorsan merül. Általában valamilyen hibás alkalmazás okozza a problémát, ilyenkor természetesen nem szükséges a telefon javítása. Ezekről az okokról és a megoldásokról itt írtunk bővebben. Ha azonban ezek sem segítenek, és a telefon sokszor váratlanul lemerül látszólag minden ok nélkül, akkor érdemes kicserélni az akkumulátort. Erre a legtöbb telefon esetében szerencsére lehetőség is van. Telefon szervizünkben az akkumulátor cserét is gyorsan meg tudjuk oldani!

Tipp: Frissítse mindig az alkalmazásokat és a telefonját, hiszen gyakran szoftverhibák okozzák a telefon gyors lemerülését, amik a frissítéssel általában kijavításra kerülnek.

Vízbe ejtett telefon

Ne próbáljuk hajszárítóval, vagy egyéb módszerrel megszárítani a telefont! Ezzel általában csak rontunk a helyzeten. Egy beázott telefon még megmenthető, ha időben szervizbe kerül! A telefon szervizben a készülék szakszerű szétszedése után megszárítjuk az alkatrészeket, és megvizsgáljuk, hogy komolyabb károsodás történhetett-e.

Tipp: Áramtalanítsuk a készüléket a beázás után. Az akkumulátor eltávolítása, vagy a kikapcsolás után soha ne próbálja meg tölteni a telefont, hanem hozza el mielőbb telefon szervizünkbe.