Samsung Galaxy S10

Minden, amit eddig a Samsung Galaxy S10-ről tudunk

A Samsung csúcskategóriás készülékeit minden évben nagy várakozás előzi meg, és minden évben egyre magasabbra helyeződik a mérce, amit azonban sajnos nem mindig sikerül megugrania a cégnek. A Samsung Galaxy S9 bár szinte minden szempontból kiváló készülék, a legutóbbi eladási statisztikák azt mutatják, hogy az S9 az egyik legrosszabbul fogyó készülék az S szériából. A Samsungnak tehát komoly újításokat kell hoznia legújabb csúcskészülékével. Lássuk, hogy az előzetes hírek, pletykák szerint mire számíthatunk!

Samsung Galaxy S10
Fantáziakép a Samsung Galaxy S10-ről
Kép forrása: Muycomputer

 

Kijelzőbe illesztett ujjlenyomat olvasó

Az egyik legnagyobb változás az új Galaxy S10-ben nagy valószínűséggel az ujjlenyomat olvasót érinti, mely ezúttal a kijelzőbe lesz illesztve, anélkül, hogy megtörné annak felületét. Ez az S9 esetében a hátoldalon található, ez azonban sokak számára kényelmetlen megoldásnak bizonyult, annak ellenére, hogy az S8 óta ezen az elhelyezésen sokat javítottak. Sőt, az új ujjlenyomat olvasó technológia az új, felsőbb kategóriás A szériájú telefonokban is várhatóan megjelenik majd.

Hányféle verzió várható?

Az elmúlt években minden új Galaxy S készülékből kétféle változatot kaptunk, a legfrissebb pletykák szerint ezúttal a Samsung változtatni fog ezen, és egyből 3 verziót fog piacra dobni. Az AndroidCentral szerint ezeket jelenleg a Beyond1, Beyond2, és Beyond3 munkacím alatt fejlesztik. Ezek közül az első kettő az S széria készülékeihez fog hasonlítani, míg a Beyond3 tartalmazni fogja a legdurvább újításokat, például a 3 kamerát a hátlapon.

Mennyibe fog kerülni?

A Samsung Galaxy S9 esetében a cég a korábbi típusokhoz képest drágábban adta, amin sokan felháborodtak, különösen annak fényében, hogy a telefon nem sok újítást hozott az S8-hoz képest. A Samsung ezúttal három különböző típust fog piacra dobni, várhatóan többféle árkategóriában, így mindenki megtalálhatja a pénztárcájához leginkább megfelelő változatot.

Mikor fog megjelenni?

A Samsung rendszerint minden évben a Mobil Világkongresszuson mutatja be új készülékét, ami valószínűleg ezúttal sem lesz másképp. A 2019-es esemény február 25-28 között kerül megrendezésre, és ezután valószínűleg 2-3 héttel már meg is lehet vásárolni a Galaxy S10-et. A Galaxy S10 azonban nem az egyetlen csúcskészülék, amivel a Samsung készül. Az S10 mellett a Samsung Galaxy X lehet a cég nagy dobása, hiszen várhatóan ez lesz majd az a telefon, ami a világon elsőként hajlítható kijelzővel rendelkezne.

Samsung Galaxy S10
Fantáziakép a Samsung Galaxy X-ről
Forrás: MobileNewsMag