Ne hallgasson ezekre a tanácsokra ha telefonjával gond van!

A telefonok javításával kapcsolatban rengeteg tévhittel találkozhatunk, amik általában nem nyújtanak megoldást a problémára, vagy csak még több bajt okoznak. A legtöbben amikor elromlik, vagy valamilyen károsodás éri telefonjukat, akkor azonnal az internethez, ismerősökhöz fordulnak segítségért, ami sok esetben csak időpazarlás, hiszen a legtöbb esetben egy telefon szerviz szakemberei nyújthatnak valódi megoldást. Az alábbiakban összegyűjtöttünk 3 gyakori rossz tanácsot, amiket semmiképp sem ajánlott megfogadni.

1.  “Ha rizsbe rakjuk a telefont attól megjavul”

Bizonyára Ön is hallott erről a régi tanácsról, miszerint a legjobb megoldás a beázott telefon megjavítására, ha egy tál főtlen rizsbe tesszük. Ilyenkor arra számítanak, hogy a rizs beszívja a vizet a telefonból. Ez azonban nem javítja meg a telefont, sőt csak rosszabb lehet tőle a helyzet, mivel a rizsből hátramaradhat cukor és keményítő ami károsíthatja a telefont, és felgyorsítja a korrózió folyamatát a belső alkatrészeknél. Éppen ezért mielőbb szervizbe kell azt vinni beázás esetén.

2. “A megrepedt, betört kijelzőt nem kell megjavítani, mert az csak esztétikai probléma”

A repedezett telefonkijelzők meglehetősen csúnya látványt nyújtanak, azonban ennél lényegesen komolyabb problémákat is okozhat a sérült kijelző. Javítatlanul a repedések belső meghibásodásokhoz vezethetnek a belső alkatrészeknél. Ezek közé tartoznak például az érintéssel kapcsolatos problémák, fekete foltok jelenhetnek meg a kijelzőn,  és a háttérvilágításnál is felléphetnek zavarok. Ha telefonjának kijelzője megsérült, mindenképp forduljon budapesti telefon szervizünkhöz!

3. “Nem érdemes megjavíttatni a telefont”

Valóban megéri a pénzt és időt a telefon javítása? Sokan úgy gondolják, hogy túl sok macerával jár egy telefon megjavítása és inkább újat kellene vásárolniuk. Az igazság azonban az, hogy legyen szó bármilyen problémáról; beázásáról, törött kijelzőről, nem jól működő hangszóróról vagy gombokról, a telefon szervizben dolgozó szakemberek szinte az összes problémára tudják a megoldást. Ráadásul ez lényegesen pénztárcakímélőbb, mint új telefont venni.

Várjuk Önt is budapesti telefon szervizünkben!