Nokia okostelefonod van? Ezek a leggyakoribb Nokia meghibásodás ok!

Az új típusú Androidos Nokia telefonokra megjelenésük óta jellemző néhány tipikus Nokia meghibásodás. Ezeket mutatjuk most meg:

A legelső generációból Az 5-ös és 6-os Nokia okostelefonokra jellemző az akku púposodása, ami amellett, hogy erősen gyengűlő üzemidővel jár, elnyomja a telefon oldalától a kijelzőt is, ami így sérülékenyebb mint normál esetben. Javasolt a lehető leghamarabb az akkut kicseréltetni, nehogy a kijelző is tönkremenjen, Jelentkezhetnek foltok, elszineződések akár repedések is. Legextrémebb esetben Nokia telefonunk kijelzője akár el is repedhet. Ilyenkor egy halasztott akku csere párosulhat egy kijelzőcserével is, ami jelentős plusz költséget jelent. A Nokia 8-as szériájára legjellemzőbb hiba igazán érdekes: A kép egyik fele normálisan működik, a másik fele hasonlít egy adás nélküli “hangyás” tv képernyőre. Ez a hiba lehet alaplapi vagy akku kijelző hiba is,

Ha magad állnál neki egy-egy Nokia hibaelhárításnak, ajánlunk pár dolgot hozzá:

Nokia 5 HE321 akkumulátor cseredarab
Nokia 5 komplett kijelző modul, ha az akku púposodása esetleg tönkretette
Nokia 6 HE335 akku, ha felpúposodott, ez a megfelelő cseredarab.

Egy példa a Nokia 8 kijelző hibájára:

Nokia 8 félig működő kép jellemző Nokia hiba

Egyéb, jellmező hiba, ami nem csak a Nokia 7 plusnál ütötte fel a fejét, így ez is jellemző Nokia meghibásodás:
A telefon egyre nehezebben tölt, vagy csak jelzi a töltést, de inkább merül. Legvégső esetben nem tölt már egyáltalán. A megoldás a töltőpanel cseréje, amit gyorsan elvégzünk szervizünkben. Jellemzően pár óra alatt elkészül. Fontos, hogy csak sértetlen kijelzőjű Nokia 7 plusnál tudjuk garantálni a továbbra is sértetlen kijelzőt, mert a sérült, repedt kijelzőt sokkal nehezebb leszedni a készülékről.

Az újabb Nokia telefonoknál mint a 7.1, 5.1 Plus, 6.1 Plus szintén a type-c csatlakozó adja meg magát. Ezek jellemzően ugyan úgy jelentkeznek mint a 7 Plusnál. Lassabban vagy csak mozgatásra tölt, végül már egyáltalán nem tölt. Érdemes megelőzni azt, hogy egyáltalán ne töltsön már a telefon, így gyakorlatilag pár órás kieséssel újra használható a Nokia telefon.
A Nokia 7.1-nél szokott előfordulni, hogy a hangszóró nem szól vagy csak sistereg. Ezt a sistergést vagy a töltőpanel vagy annak az átvezető szalagkábele okozza. Mind a két alkatrész cserélhető, pár órán belül.

Nem állnál neki magad? Írj nekünk vagy gyere el hozzánk személyesen és megjavítjuk a telefonodat.