Samsung Galaxy A70 vagy a70 telefonod van? Ezekre a hibákra készülj!

A Samsung Galaxy A70 az új A széria legnépszerűbb zászlóshajója volt megjelenésekor. Tripla kamera rendszerrel rendelkezik (amit nagyjából már a Galaxy A7 2018-ban is megismerhettünk), új funkció a kategóriában a szupergyors töltés, amit a gyári mellékelt töltővel ki is tudunk használni, valamint a legnagyobb újítás: a kijelző alá épített ujjlenyomat olvasó. Nos, ezek mellett viszonylag nagy mérete és Superamoled kijelzője tette igen népszerűvé a samsung középkategóriás óriását.

De tekintsük át gyorsan, hogy milyen meghibásodásokkal kell szembenéznünk, ha akár használt, akár új Galaxy A70 vásárlása mellett döntünk:

Idővel minden felhasználó tapasztalhatja, hogy készüléke nem tölt gyorsan, vagy esetenként egyáltalán nem tölt már.

Amennyiben a töltőcsatlakozót szemrevételezéssel ellenőriztük, és lerakódás, zsebkosz nincs benne, ami akadályozhatja a tökéletes csatlakozást, akkor vagy a töltőpanellel vagy az azt átvezető szalagkábellel lesz a probléma. (Ezzel a meghibásodással foglalkoztunk már az A40-es gyakori hibái között) Szervizünkben pár óra alatt tudjuk javítani a hibát, legyen szó a töltőpanel cseréjéről vagy akár a szalagkábel hibájáról.

 

Ritkán fordul elő, de megesik, hogy a telefon egyik percről a másikra látszólag nem reagál. Hang van, csörög, de kép nincs.

Nos, ha a telefon kijelzője nem törött, (Aminek szemmel látható jelei vannak: repedt előlap, esetleg sértetlen az üveglap, de a fekete felületen vannak repedések árnyékként tűnve. ) akkor érdemes megpróbálni egy kényszerített újraindítást: bekapcsoló gomb+hangerő gombok együttes nyomása. Ha ezután a telefon életre kel, csak egy szoftveres hibával volt dolgunk, további teendő nincsen. Ha alkalmanként (1-2 naponta) előjön a hiba, kezdhetünk gyanakodni egy kijelző hibára. A kijelzőt szervizünkben pár óra alatt gyári új alkatrészre tudjuk cserélni.

 

Ahogyan minden manapság kapható mobiltelefonban, a Galaxy A70-ben és A71-ben is lítium alapú akkumulátorok kaptak helyet. Ezeknek közös tulajdonságuk, hogy az idő múlásával veszítenek kapacitásukból. 

A gyengülő és elhasználódott akkuk legjellemzőbb velejárója, hogy a telefont nem tudjuk egész nap használni egy feltöltéssel. Napközben még normál használat mellett is keresni kell a töltőt és rá kell tölteni 20-30 %-ot. Ebben az esetben időszerűvé válik az elhasználódott akkumulátor cseréje egy újra. Amennyiben szemmel látható jele van az akku hibának, például elkezdte elnyomni a készülék hátlapját: akármilyen jól bírja az akku a napi használatot, mindenképpen érdemes lecserélni. Hogy miért? A púpos akku nem csak elnyomja a hátlapot, de a port is beengedi. Miben tehet ez kárt?például a kamerában. idővel a por bejut a kamera lencséi közé és sötét foltok képeket fog készíteni (a foltos kamerával egy korábbi bejegyzésben foglálkoztunk már). Bármelyik hibáról legyen szó, szervizünkben pár óra alatt megoldjuk az akku cserét.

 

A Galaxy A széria készülékei elég apró hangszóró rácssal rendelkeznek, nem kivétel ezalól az A70 és az A71 sem. A napi használatból adódóan könnyen eltömődnek ezek a nyílások.

Amennyiben nagyon halk a Galaxy A70 vagy A71 hangszórója, úgy egy alapos takarítás segíthet rajta és ismét hangosan fog szólni. Ha már egyáltalán nem szól, szükség lehet a hangszóró cseréjére. Ezt szervizünkben pár óra alatt megoldjuk.

 

Nem találtad meg a választ a kérdésedre? Oldalunkon jobb felül tudsz nekünk üzenetet hagyni a zöld “ingyenes bevizsgálás” dobozra kattintva!