Samsung Galaxy A70 vagy a71 telefonod van? Ezekre a hibákra készülj!

A Samsung Galaxy A70 az új A széria legnépszerűbb zászlóshajója volt megjelenésekor. Tripla kamera rendszerrel rendelkezik (amit nagyjából már a Galaxy A7 2018-ban is megismerhettünk), új funkció a kategóriában a szupergyors töltés, amit a gyári mellékelt töltővel ki is tudunk használni, valamint a legnagyobb újítás: a kijelző alá épített ujjlenyomat olvasó. Nos, ezek mellett viszonylag nagy mérete és Superamoled kijelzője tette igen népszerűvé a samsung középkategóriás óriását.

De tekintsük át gyorsan, hogy milyen meghibásodásokkal kell szembenéznünk, ha akár használt, akár új Galaxy A70 vásárlása mellett döntünk:

Idővel minden felhasználó tapasztalhatja, hogy készüléke nem tölt gyorsan, vagy esetenként egyáltalán nem tölt már.

Amennyiben a töltőcsatlakozót szemrevételezéssel ellenőriztük, és lerakódás, zsebkosz nincs benne, ami akadályozhatja a tökéletes csatlakozást, akkor vagy a töltőpanellel vagy az azt átvezető szalagkábellel lesz a probléma. (Ezzel a meghibásodással foglalkoztunk már az A40-es gyakori hibái között) Szervizünkben pár óra alatt tudjuk javítani a hibát, legyen szó a töltőpanel cseréjéről vagy akár a szalagkábel hibájáról.

 

Ritkán fordul elő, de megesik, hogy a telefon egyik percről a másikra látszólag nem reagál. Hang van, csörög, de kép nincs.

Nos, ha a telefon kijelzője nem törött, (Aminek szemmel látható jelei vannak: repedt előlap, esetleg sértetlen az üveglap, de a fekete felületen vannak repedések árnyékként tűnve. ) akkor érdemes megpróbálni egy kényszerített újraindítást: bekapcsoló gomb+hangerő gombok együttes nyomása. Ha ezután a telefon életre kel, csak egy szoftveres hibával volt dolgunk, további teendő nincsen. Ha alkalmanként (1-2 naponta) előjön a hiba, kezdhetünk gyanakodni egy kijelző hibára. A kijelzőt szervizünkben pár óra alatt gyári új alkatrészre tudjuk cserélni.
A Galaxy A70 kijelzőt webshopunkból meg is rendelheted. Kérheted házhozszállítással vagy szervizünk beépítési szolgáltatását is igénybe veheted.

https://telefon-szerviz.hu/termek/samsung-a715-galaxy-a71-kompatibilis-lcd-modul-oem-jellegu-fekete/

Ahogyan minden manapság kapható mobiltelefonban, a Galaxy A70-ben és A71-ben is lítium alapú akkumulátorok kaptak helyet. Ezeknek közös tulajdonságuk, hogy az idő múlásával veszítenek kapacitásukból. 

A gyengülő és elhasználódott akkuk legjellemzőbb velejárója, hogy a telefont nem tudjuk egész nap használni egy feltöltéssel. Napközben még normál használat mellett is keresni kell a töltőt és rá kell tölteni 20-30 %-ot. Ebben az esetben időszerűvé válik az elhasználódott akkumulátor cseréje egy újra. Amennyiben szemmel látható jele van az akku hibának, például elkezdte elnyomni a készülék hátlapját: akármilyen jól bírja az akku a napi használatot, mindenképpen érdemes lecserélni. Hogy miért? A púpos akku nem csak elnyomja a hátlapot, de a port is beengedi. Miben tehet ez kárt?például a kamerában. idővel a por bejut a kamera lencséi közé és sötét foltok képeket fog készíteni (a foltos kamerával egy korábbi bejegyzésben foglálkoztunk már). Bármelyik hibáról legyen szó, szervizünkben pár óra alatt megoldjuk az akku cserét.

Megrendelheted magadnak az akkut, vagy igénybeveheted szervizünk beépítési szolgáltatását is:

A Galaxy A széria készülékei elég apró hangszóró rácssal rendelkeznek, nem kivétel ezalól az A70 és A71 sem. A napi használatból adódóan könnyen eltömődnek ezek a nyílások.

Amennyiben nagyon halk a Galaxy A70 vagy A71 hangszórója, úgy egy alapos takarítás segíthet rajta és ismét hangosan fog szólni. Ha már egyáltalán nem szól, szükség lehet a hangszóró cseréjére. Ezt szervizünkben pár óra alatt megoldjuk.

 

Nem találtad meg a választ a kérdésedre? Oldalunkon jobb felül tudsz nekünk üzenetet hagyni a zöld “ingyenes bevizsgálás” dobozra kattintva! Azonnal navigálhatsz is hozzánk.

Webshopunk teljes kínálatához kattints ide!