Üvegfóliát, de mégis milyet?

Ahány féle telefon, annyi féle fólia és megoldás létezik a kijelző védelmére.

Vannak, akik egyáltalán nem foglalkoznak vele. Vagy a készüléken hagyják a gyárilag felrakott védőfóliát, vagy azt is leszedik a telefonról. Tény, hogy a témával foglalkozni kell, főként azért, mert egy pár ezer forintos beruházással kitolhatjuk jeletősen a telefon élettartamát.

És akkor jöjjön a legáltalánosabb és legtöbbször elhangzó kérdés: Milyen fóliát tegyek a telefonomra? Egyáltalán fel tudom én tenni, vagy tetessem fel? – A legfontosabb, hogy lehetőség szerint ott tetessük fel a fóliát, ahol vásároltuk.

A “milyen fóliát vegyek?” kérdésre nem lehet teljesen megnyugtató választ adni, inkább válasszuk kategóriákra az egyes készülékeket, és az alapján határozzuk meg a hozzájuk megfelelő fóliát.

A síküveges készülékekkel van a legegyszerűbb dolgunk:
Ilyen Például a Samsung S4-es szériától egészen a sima S6-os készülékig az összes modell, illetve újabban az S21-es is. A Galaxy A szériából bármelyik
De ide tartozik a Huawei szinte összes készüléke: P9, P9 lite, P10, P10 lite, P20 lite, P20, kis túlzással a P20 pro is, P30, P30 lite. Valamint az LG összes ismertebb készüléke (kivéve a Velvet-et) pl: G3, G4, G5, G6, G7 ThinQ, G8s, K8, K10, K50, K50s, K41 modellek. Az Apple összes Iphone modellje is ide tartozik. Bár ezen készülékek kijelző szélének a pereme azért kicsit hajlított: iPhone 6, 6s, 6 Plus, 6s Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, X, Xs, Xr, Xs Max, 11-es széria. A 12-es szériától ismételten teljesen sík az iPhone-ok üvege. Ezekre az iPhone modellekre jó a hagyományos üvegfólia, de javasolt a teljes kijelzőt fedő verzió választása.

Hagyományos fóliára példa:

Nehezebb dolgunk lehet a hajlított kijelzős készülékekkel:
Például S6 edge vagy S7 edge telefonok. De ide tartoznak a Note szériás Samsung telefonok is. Ahogyan a Huawei P30 Pro-is. Ezekre a telefonokra vagy a gumi anyagból készült vékonyabb fóliákat javasoljuk, vagy az UV ragasztós fóliákat.

Teljes képernyős fóliára egy példa:

Bármilyen fóliára is essen a választás, a lényeg annyi, hogy védve legyen a készülék. Egy jól megválasztott üvegfólia a vásárlási értékének sokszorosát tudja megspórolni egy esés esetén. Ha em találod itt a megfelelőt, akkor kukkants be webshopunkba!