Sony telefon szerviz

Ha Sony Xperia telefonod meghibásodott, nem működik megfelelően, akkor fordulj hozzánk! Telefon szervizünk Budapest belvárosában, könnyen megközelíthető helyen található. 

Az ingyenes bevizsgálás és árajánlat mellett 180 nap garanciát is adunk az általunk javított készülékekhez. Legyen szó szinte bármelyik Sony Xperia telefonról, ránk számíthatsz ha gyors és megfizethető javításról van szó! Kérjük, hogy minden esetben érdeklődj aktuális napi árainkról telefonon vagy e-mailben, esetleg kapcsolatfelvételi ürlapunkon! Sajnos a napi szintű árváltozásokat nem tudjuk azonnal érvényesíteni az oldalon!

Sony Xperia Z1 Compact D5503

Általános tudnivalók

Kijelzők és érintőfelületek

Sony Xperia készülékeknél megkülönböztetünk komplett modulként cserélhető és külön cserélhető megjelenítőket (ezeknél külön cserélhető az érintőfelület a kijelzőtől). Az egyben cserélendő modulok általában az Xperia Z szériában találhatóak (Xperia Z C6603, Xperia Z1 C6903, Xperia Z1 Compact D5503, Xperia Z2 D6503, Xperia Z3 D6603, Xperia Z3 Compact D5803). Ezek a készülékek a kijelző cseréjét követően nagy valószínűséggel leveszítik vízálló képességüket, így víz alatt használni nem ajánlatos a továbbiakban (bontatlan készüléket sem feltétlenül ajánlott víz alatt használni). A külön cserélhető érintőfelületes Sony készülékeknél lehetőség van a kijelző vagy az érintő külön cseréjére. ezek a modellek általában nem vízállóak (kivétel Xperia M2 Aqua, Xperia M4 Aqua). Tuljadonságuk, hogy az érintőfelület repedés után is működőképes marad az esetek nagy többségében (Xperia E C1605, Xperia M C1905, Xperia L C2105, Xperia U ST25i, Xperia M2, Xperia E4, Xperia SP C5303)

Töltéscsatlakozók

Szinte kivétel nélkül az összes Sony Xperia telefon szabványos Micro USB portja az alaplapra van felforrasztva. Az alkatrészek sokféleségéből adódóan a Sony szerviz várhatóan 2-3 munkanap alatt elvégzi a javítást.

Mikrofonok

A Sony telefonok egy részénél szalagkábelre forrasztva valamilyen alkatrész csoporttal együtt cserélhető a beszéd mikrofon (pl. Sony Xperia Z szériánál egy szalagkábelen helyezkedik el a bekapcsoló gomb-hangerő gombok-kamera gomb [amennyiben van]-kihangosító hangszóró csatlakozója-mikrofon). Ezekben az esetekben a komplett modult szükséges cserélni bármelyik alkatrész visszafordíthatatlan meghibásodása esetén. Kisebb számban, de előfordul, hogy a mikrofon a készülék alaplapján van elhelyezve. Ilyenkor a hibás alkatrészt a Sony szerviz 2-3 munkanap alatt kicseréli.

Gombok

Régebbi készülékeknél a bekapcsoló gomb az alaplapra van felforrasztva (ezek hagyományos nyomógombok), általában ezeknél az Xperia modelleknél a gomb a telefon felső részén található (Xperia U ST25i, Xperia T LT30i, Xperia P LT22i, Xperia S LT26i). A javítás várható időtartama 2-3 munkanap. A szalagkábeles gomboknál a membrán elfáradhat, ezért annak cseréje javasolt. Amennyiben a membrán csere nem segít, a komplett szalagkábelt kell kicserélni. Ez a javítás akár meg is várható. (Sony Xperia Z széria: Xperia Z C6603, Xperia Z1 C6903, Xperia Z1 Compact D5503, Xperia Z2 D6503, Xperia Z3 D6603, Xperia Z3 Compact D5803).

Egyéb szenzorok, hangszórók

Sok Xperia telefonban a felső hangszóró, érzékelő és 3,5 mm Jack csatlakozó egy szalagkábelen helyezkedik el (pl. Xperia Ray ST18i), ebben az esetben a jack csatlakozó, a szenzor hiba, hangszóró hiba esetén, ugyan azt az alkatrészt kell cserélni. A hibák együtt is felléphetnek. Az Xperia Z szériában a Jack csatlakozó külön szalagkábellel csatlakozik az alaplapra, a hangszóró külön álló alkatrész, a közelség- és fény szenzor az alaplapra van forrasztva. Ezekben az esetekben a javítás időtartama 3-4 munkanap.

Beázott telefonok

Mint minden készüléknél, a Sony-nál is törekedni kell a beázás után az akkumulátor mihamarabbi eltávolítására, amennyiben ez nem lehetséges, a készülék azonnali kikapcsolására. A hajszárító vagy egy tál rizsbe fektetés az elektromos alkatrészeket nem fogja megóvni az oxidációtól. Ezek az otthoni technikák csupán a szerencsén múlnak, időszakos megoldásként használhatóak. A készülékekben a korrodált alkatrészek állapota folyamatosan romlik. Pár hét alatt a teljesen visszafordíthatatlan meghibásodásig is el lehet jutni. Amennyiben a készülékből kivehető az akkumulátor (Xperia U St25i, Xperia E C1605, Xperia M C1905, Xperia L C2105, Xperia S LT26i), eltávolítás után ne próbáljuk meg bekapcsolni a készüléket, ne dugjuk töltőre. 2-3 napon belül juttassuk el egy szakszervizbe. A nem eltátvolítható akkumulátorral rendelkező készülékeket azonnal kapcsoljuk ki, és mihamarabb, legfeljebb 2 napon belül vigyük el szakszervizbe. a harmadik naptól az Xperia telefon belső alkatrészei visszafordíthatatlan károkat szenvedhetnek! (Sony Xperia Z széria, Xperia M2-M2 Aqua, Xperia M4 Aqua)

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Írj nekünk most és rövid időn belül válaszolunk neked!

Cím

1054 Budapest,
Szemere utca 23.

Nyitva tartás

Hétfő-Csütörtök: 9-18-ig
Péntek: 9-16-ig
Szombat-Vasárnap: zárva

Cégadatok ikon

Cégadatok

Cégnév: Mobilbontó Elektronika Bt.
Székhely: 2040 Budaörs, Szabadság út 140-142 1. lph 4/2
Adószám: 24980951-2-13
Cégjegyzék szám: 01-06-788126