Adatmentés hibás telefonról? Eláruljuk hogyan!

Sokszor előfordul, hogy egy-egy készüléktulajdonos napi vagy heti rutinjából az adatmentés kimarad. Az adatmentés nem csak hibás készüléknél, hanem rendesen működő készülék esetében is fontos. Egy telefoncsere alkalmával, ha van egy adatmentésünk felhőtárhelyben vagy SD kártyán, sokkal könnyebben tudunk az új készülékbe költözni, mint adatmentés nélkül.

Működő készüléken sokkal egyszerűbb az adatmentés, mint egy hibás telefonon.
Samsung készülékeken a legegyszerűbb a Samsung Cloud fiókban bejelentkezés után egy teljes, mindenre kiterjedő adatmentésre van lehetőség. Hívásnapló, üzenetek, névjegyzék, alkalmazások (az alkalmazás adatairól nem készül adatmentés), beállítások (alkalmazás elrendezés a kezdőképernyőn, csengőhangok, háttérkép, stb…), hangjegyzetek, képek. A képekről érdemes SD kártyára vagy számítógépre adatmentést készíteni a nagy adatmennyiség miatt.
Tiszta Android rendszeren a beállításokból tudunk adatmentést készíteni külső tárolóra vagy google fiókba.

Készülék költöztetésre lehetőség van közvetlenül a készülékek között. Samsungnál a Smart Switch alkalmazással könnyedén költöztethetőek az adatok akár két készülék között is. Ugyan ezt a módszert a Huawei készülékeknél a Phone Clone alkalmazást tölti be, a Xiaomi telefonoknál a mi mover (mi költöztetés) alkalmazással tudunk végezni adatmentést, míg az apple készülékein a Move to iOS alkalmazást kell letölteni.

De mi történik, ha törött a telefon, és nem lehetséges az adatmentés házi módszerekkel?

Első opcióként érdemes megjavíttatni, amennyiben az adat sok rajta és értékes (névjegyek, képek, videók, egyéb nem menthető adatok – pl. alkalmazások, játékok egyéni adatai).Ha megvan már az új készülék, akkor érdemes elhozni hozzánk a hibás telefont. A mobiltelefonok 95%-án sikerrel végezzük el az adatmentést.

Amennyiben nem szeretnél többtízezer vagy akár százezer forintot költeni telefonod javítására vagy kaptál/vettél egy új készüléket akkor is kereshetsz minket bizalommal. A készüléked javítására ugyanúgy kérhetsz árajánlatot, mint az adatmentésre. Szervizünkben lehetőséged van akár adahordozót is vásárolni így adataidat hazaviheted (pendrive-ot tudunk biztosítani 32-512 GB közötti tárhellyel), vagy egy MicroSD kártyára mentve egyből használhatod új készülékedben a lementett adatokat (MicroSD kártyát 23-512GB közötti kapacitással szintén tudunk biztosítani). Amennyiben adataidat egyből új készülékedre szeretnéd menteni, , mi ebben is tudunk segíteni neked!

Adatmentés árlistánk:

Adatmentés alapára 64GB-ig: 15.000 Ft
Adatmentés 64GB adatmennyiség felett: 20.000 Ft
Adatmentés 256GB adatmennyiség felett: 30.000 Ft

Adatmentés saját adathordozóra: lementett adatmennyiség ára tartalmazza.
Adatmentés tőlünk vásárolt adathordozóra:
64GB-ig Pendrive vagy MicroSD ára +
64GB-ig 15.000 Ft adatmentés alapár
64GB Adatmennyiség felett 17.000 Ft
256GB adatmennyiség felett: 25.000 Ft

Adatmentés saját, új készülékre:
64GB-ig 15.000 Ft
64GB felett 23.000 Ft
256GB felett 33.000 Ft

Több információra van szükséged? Hívj minket vagy írj nekünk!