Beázott telefonnal mit szabad és mit nem?

Mindenkivel előfordulhat, hogy a telefonját leönti, tócsába ejti, wc-be esik. A lehetőségek tárháza tulajdonképpen határtalan. A mobiltelefon akkor sem való vízbe / víz alá, ha esetleg még vízálló is. Az indok egyszerű, még a vízálló telefon is beázhat, noha a vásárlástól számított pár hónapon belül még sikerrel vette az akadályokat. Az utcai telefonálás hidegben/melegben, a zseb amiben hordod, mind “amortizálják” a telefonban használt ragasztót. Miért baj ez? Apró légbuborékok keletkezhetnek a hátlap vagy kijelző ragasztásában, ahol beszivároghat a víz.

Ha a baj már megtörtént, és beázott a telefonod, az alábbiakra kell figyeni:

Az első és legfontosabb tanács: kapcsold ki a telefont. Ne dugd töltőre, ne akard bekapcsolni. Nagy esély van a javításra, ha nem babrálod, csak kikapcsolod, és azonnal elviszed szervizbe, például hozzánk.

Ha a baleset hétvégén történik, és nincs a közelben megfelelő telefon szerviz, akkor megpróbálhatod rizsbe tenni a hétvégére. Nagyon fontos, hogy ebben az esetben sem szabad töltőre dugni a telefont vagy bekapcsolni, Simán csak bele kell tenni egy tál rizsbe, és ott hagyni. Esetleg a SIM tálcát érdemes kiszedni belőle, hogy a nedvesség könnyebben távozni tudjon. Fontos, hogy ettől függetlenül el kell látogatni egy szervizbe a telefonnal.

A lenti képen látható egy példa arra vonatkozóan, hogy milyen egy már kitakarított, funkcionálisan műödő telefon. A képen jól látszik a kijelzőben lévő felhősödés, ami nehezíti a kijelző olvashatóságát. Ennél rosszabb és zavaróbb a függőleges csíkozódás. A felhőkkel lehet együtt elni, de a csíkozódás mindenképpen kijelző cseréért kiált.

Ha beázott a készüléked, hozd el szervizünkbe. Nálunk csak a javított telefonért kell fizetned, nincs átvizsgálási díj! Amennyiben igényled, cseretelefont is adunk a javítás idejére!